Racefietsen

Bij Last Gear fietsen we op de dinsdagen en donderdagen. Op dinsdag rijden we via van tevoren bepaalde routes. Soms organiseren we een speciale clubrit, zoals een clinic of een bergtraining waarbij we hoogtemeters trainen op de Posbank. Op donderdag zijn de routes niet van tevoren bepaald.

Groepen

Last Gear heeft een flinke groep met enthousiaste racefietsers. Wel hebben de leden van deze groep verschillende behoeften. Om die reden fietsen we in drie groepen:

  • Groep 1 (snel) fietst gemiddeld 35 km/uur
  • Groep 2 (gemiddeld) fietst gemiddeld 30 km/uur
  • Groep 3 (recreanten) fietst gemiddeld 25 km/uur

Vertrektijden

We vertrekken vanaf de club. Het racefietsen start in het voorjaar, nadat de klok is verzet. In de 1e maand starten we om 18.30 tot het donker wordt, ca 20.00 uur. Vanaf 1 mei is de starttijd 19.00 uur en rijden we ongeveer 2 a 2,5 uur. Ook de mountainbikers starten is op dit tijdstip. Bij regen wordt soms overgestapt naar mountainbiken, dat wordt gecommuniceerd via de app-groep.

Routes

Als we gaan fietsen nemen alle drie de groepen dezelfde route. Natuurlijk wordt er aan het eind wat bijgeplust voor de snellere fietsers. Hierdoor komt iedereen aan zijn trekken en zijn we allemaal op tijd weer thuis. De lengte van de routes hebben we zo goed mogelijk afgestemd op de gemiddelde snelheden van de 3 groepen. Voor de dinsdagen is de verdeling ongeveer 70 – 60 – 50 kilometer. In het vroege voorjaar en najaar zijn de routes wat korter, zodat we voor het donker thuis zijn.

Weekend fietsen

Op zondag staan er geen clubritten gepland. Wel is er de mogelijkheid met elkaar te racefietsen en nadien af te sluiten op het veld bij de koffie, samen met de overige clubgenoten. Dit organiseren we samen met elkaar. Heeft iemand een fietsplan, dan kan dit worden gecommuniceerd via de app. Zo kunnen spontaan zondagochtendritten ontstaan. Ditzelfde geldt voor het meedoen aan toertochten. Of zaterdag ritten. De app is een mooi medium om naast de geplande clubritten, fietsafspraken te maken.

App-groep en cycl-app

Onze clubritten plannen we in de Cycl-app (=link), daaraan worden ook de gpx-bestanden van de routes gekoppeld. Deze zijn eenvoudig te downloaden en over te zetten op je fietscomputer. In de Cycl-app kun je je aanmelden voor de clubritten, dit geeft inzicht wie er nog meer meegaat in een bepaalde groep. Daarnaast hebben we voor de racefietsers een race-app-groep, waarin informatie met elkaar gedeeld kan worden. Zo kun je daarin een oproep tot fietsen doen, waarbij de verdere afspraken in de Cycl-app gemaakt kunnen worden.