MTB Basics

MTB Basics is het eigen trainingsprogramma van Last Gear voor de beginnende mountainbiker gebaseerd op Start2Bike van de NTFU. We organiseren dit trainingsprogramma voor mountainbikers die hun basistechniek willen bijschaven.

MTB Basics wordt verzorgd door gediplomeerd instructeurs en bestaat uit 4 trainingen op zondagochtend in april waarbij de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • remmen, schakelen, basis bochten en basis balans
  • bochtentechniek en balans
  • klimmen, dalen en mul zand
  • obstakels (veld)

We hebben plek voor maximaal 10 deelnemers. Deelname voor eigen leden is kosteloos, maar hierbij geldt wel: aanmelden = meedoen!

Aanmelden voor MTB Basics 2023 kan tot uiterlijk 19 maart door een mailtje te sturen naar: bestuur@lastgear.nl. Geef daarbij aan of je alle lessen wilt volgen, of voorkeur hebt voor één of meer van de zondagen.
Leden, of ouders van leden die zich voor alle lessen aanmelden hebben voorrang op leden die slechts een deel van de lessen willen volgen.

Niet leden die geïnteresseerd zijn kunnen zich ook melden en als er plek is dan kunnen ook niet-leden deelnemen. De kosten voor niet-leden bedragen: € 37,50.

Na aanmelding ontvang je meer informatie over de trainingen en wordt er een appgroep aangemaakt om makkelijk informatie met de deelnemers te kunnen delen.