Last Gear Händelstraat 49, 6961 AB Eerbeek

OverOnsHeader

Algemene informatie Last Gear

Last Gear is een recreatieve vereniging en heeft in algemene zin tot doel het beoefenen van de wielersport, met name het mountainbiken, zowel recreatief als wedstrijden en marathons. Last Gear is aangesloten bij twee wielersportbonden, de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU).

Onze vereniging biedt een gevarieerd en passend aanbod aan wieleractiviteiten voor zowel heren, dames en jeugd. Bijna iedere zondag staat er een clubrit op het programma waarbij de groepsindeling wordt bepaald naar prestatieniveau en groepsgrootte.

In het zomerseizoen wordt er ook door de week en op de racefiets gereden. Ook wordt deelgenomen aan diverse toertochten en Last Gear beschikt over een eigen marathonteam. Ook aan wedstrijden kan naar behoeft worden deelgenomen. Tijdens clubritten is het dragen van clubkleding niet verplicht, maar het dragen van een helm is voor eigen veiligheid wel verplicht. Ook bevelen wij het dragen van een fietsbril aan in verband met terugzwiepende takken van bomen en opspattend zand.

De activiteiten en de faciliteiten die Last Gear kan bieden bepalen in grote mate de verbondenheid die leden hebben met de vereniging. Voorop gesteld dat alles "mag" en niets "moet" voldoen wij aan de wens van de individuele sporter van vandaag, maar zijn wij toch ook een vereniging waarbij leden met het "club-gevoel" of de "teamgeest" zich thuis voelen. Uiteraard hebben wij wel onze leden als vrijwilligers nodig om de diverse activiteiten en evenementen die Last Gear organiseert en mede-organiseert.

Het thuis-gevoel van onze leden wordt extra versterkt door het hebben van een thuishonk als begin- en eindlocatie van onze clubritten. Samen met de ETTV exploiteren wij de sportaccommodatie en het sportveld gelegen aan Handelstraat 49 te Eerbeek.

Gediplomeerde instructeurs
Op 18 Oktober 2008 hebben drie van onze leden examen gedaan voor het instructeursdiploma MTB III van de NTFU. Met dit diploma zijn ze vaardig en bevoegd om les te geven in het mountainbiken. In 2009 zijn alle Last Gear leden die deelgenomen hebben aan de opleiding fietssportleider MTB II geslaagd voor het examen, waardoor de vereniging over een volledig eigen fietssportkader beschikt.

hide