Algemene informatie

Last Gear is een recreatieve vereniging en heeft in algemene zin tot doel het beoefenen van de wielersport, met name het (e-)mountainbiken, maar inmiddels zijn racefietsen, enduro en gravelbiken ook niet meer weg te denken. Last Gear is aangesloten bij twee wielersportbonden, de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU). De statuten, gedragsregels en protocollen van Last Gear, zoals het protocol ‘Sociaal veilig sporten’ zijn te vinden onder: Reglementen en Protocollen

Clubfietsen

Onze vereniging biedt een gevarieerd en passend aanbod aan wieleractiviteiten voor zowel heren, dames en jeugd. Bijna iedere zondag staat er een clubrit op het programma waarbij de groepsindeling wordt bepaald naar prestatieniveau en groepsgrootte.

In het zomerseizoen wordt er ook door de week en op de racefiets gereden. Ook wordt deelgenomen aan diverse toertochten. Tijdens clubritten is het dragen van clubkleding niet verplicht, maar wel geadviseerd. Het dragen van een helm is voor eigen veiligheid wel verplicht. Ook bevelen wij het dragen van een fietsbril aan in verband met terugzwiepende takken van bomen en opspattend zand.

Activiteiten

De activiteiten en de faciliteiten die Last Gear kan bieden bepalen in grote mate de verbondenheid die leden hebben met de vereniging. Voorop gesteld dat alles “mag” en niets “moet” voldoen wij aan de wens van de individuele sporter van vandaag, maar zijn wij toch ook een vereniging waarbij leden met het “club-gevoel” of de “teamgeest” zich thuis voelen. Uiteraard hebben wij wel de hulp van onze leden als vrijwilligers nodig voor de diverse activiteiten en evenementen die Last Gear organiseert en mede-organiseert.

Appgroepen en jaarboek

Leden kunnen lid worden van verschillende appgroepen waarin informatie gedeeld wordt over de verschillende fietsritten en activiteiten. Ook maakt Last Gear gebruik van de Cyql-app.

In het jaarboek van Last Gear worden belevenissen, activiteiten en evenementen gebundeld. Het biedt een mooi overzicht van de diversiteit die Last Gear aan haar leden biedt.

Clubgebouw

Het thuis-gevoel van onze leden wordt extra versterkt door het hebben van een clubgebouw als begin- en eindlocatie van onze clubritten. Samen met de Eerbeekse TafelTennis Vereniging (ETTV) exploiteren wij de sportaccommodatie en het sportveld gelegen aan Handelstraat 49 te Eerbeek.

Instructeurs

Last Gear beschikt over een aantal gediplomeerd instructeurs en heeft daarmee een volledig eigen fietssportkader. Deze leden hebben examen gedaan voor het instructeursdiploma MTB II en/of MTB III van de NTFU. Met dit diploma zijn ze vaardig en bevoegd om les te geven in het mountainbiken.