Enduro

Enduro rijden Last Gear

Sinds het voorjaar van 2020 hebben we binnen Last Gear een actieve groep Enduro rijders en de groep rijders met Enduro fietsen is snel gegroeid tot een tiental Last Gear leden. We rijden nu (bijna) wekelijks op trails waar je met een XC fiets minder uit de voeten kan. We zijn het afgelopen jaar zeker 10 keer naar de bikeparks in Winterberg en Willingen geweest en we durven daar steeds hogere sprongen en hogere snelheden aan. Ook zijn we een keer of 5 in Limburg geweest en hebben de omgeving van Tecklenburg, Solingen en Iserlohn verkend. 

Hoewel je voor deze trips wel wat afstand in de auto af moet leggen blijven deze tripjes altijd zeer de moeite waard. In de buurt hebben we een bikeparkje net over de grens ontdekt op ca. 35 minuten rijden en in Wageningen is ook een heel klein bikeparkje waar je toch flink aan de bak kan.

Het is heerlijk om zo hard naar beneden te kunnen rijden en tijdens een sprong heb je het gevoel dat je vliegt. Vaak loop je tegen je grenzen aan, maar door vaak te oefenen en samen met andere Last Gear leden te rijden die net weer andere dingen durven kom je elke keer verder (uiteraard met een beetje peer-pressure) en durf je uiteindelijk die jump of die drop toch te nemen. Vermoeid maar vol energie gaan we dan weer enthousiast naar huis, en hebben we vaak al weer een volgende trip gepland.

De groep neemt regelmatig een Go-Pro camera mee en  de beelden worden gedeeld via het Enduro Last Gear YouTube kanaal.