Last Gear Händelstraat 49, 6961 AB Eerbeek

EVTTHeader

Eerbeekse MTB Veldtoertocht

Ieder jaar in maart (in 2021 verplaatst naar 18 september 2021) organiseert Last Gear de Eerbeekse MTB veldtoertocht. De toertocht voert door het gevarieerde en prachtige landschap van de Veluwezoom, door natuurgebieden van Het Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en veel particulier terrein. Gedeeltes van de routes zijn alleen tijdens de toertocht voor mountainbikers opengesteld.

In verband met de corona maatregelen werken we op 18 september 2021 met vaste starttijden en alleen via voorinschrijving op fietssport.nl

Elke editie van de tocht is uniek omdat we ieder jaar weer veel tijd steken in het maken van nieuwe routes. We bieden drie afstanden aan:

 • 30 km – start tussen 09:00 en 09:30 uur - 3 tijdvakken van 10 minuten.
 • 50 km – start tussen 09.30 en 10.30 uur - 6 tijdvakken van 10 minuten;
 • 70 km – start tussen 08:30 en 09.00 uur - 3 tijdvakken van 10 minuten;

We proberen elk jaar weer Extremes toe te voegen, zodat er wat extra uitdagingen zijn voor de ervaren MTB-er. De extremes zijn optioneel, we zorgen er altijd voor dat er een “gewone” route langs de extreme voert. Elke extreme wordt gevolgd door een verzamelplek zodat ervaren en minder ervaren rijders toch samen kunnen fietsen.

Impact van corona op onze toertocht

We hebben extra maatregelen genomen om te voldoen aan de corona-richtlijnen zoals deze zijn opgesteld door de NTFU, de gemeente en de landelijke overheid.

Het kan zijn dat we op het laatste moment nog aanpassingen moeten aanbrengen om te voldoen aan nieuwe richtlijnen, hiervoor vragen wij jullie begrip.

Volg onze nieuwsberichten op Facebook en op deze site voor de laatste updates.

 

BELANGRIJKE REGELS voor de deelnemers:

 • Deze toertocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
 • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
 • Het dragen van een helm is verplicht;
 • Het stuurbord of evenementenbandje dat op de dag zelf wordt verstrekt is verplicht. Alleen daarmee heb je recht op verzorging en assistentie onderweg;
 • Houdt je aan alle verkeersregels;
 • Gooi geen afval weg;
 • Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.
 • De Eerbeekse MTB Veldtoertocht is geen wedstrijd! Respecteer de langzamere deelnemers!

Let op!

 • Wil je geen last hebben van langzamere rijders, zorg dan dat je het eerste tijdvak in je afstand selecteert!
 • Voorinschrijving kan via de NTFU-site.
 • In verband met gewijzigde vergunningseisen wordt de toertocht sinds 2019 op de zaterdag georganiseerd.

Met medewerking van Geldersch Landschap en Kastelen en Natuurmonumenten en andere particuliere boseigenaren mogen deelnemers aan de veldtoertocht alleen op de toertochtdag op paden fietsen waar normaal niet gefietst mag worden. Om die reden raden we iedereen af de routes naderhand na te fietsen, u riskeert daarmee een boete.

De rest van het jaar mag er op het grondgebied van de Natuurmonumenten op de vaste ATB-route Veluwezoom gefietst worden, mits u in het bezit bent van een geldige jaarkaart.

NTFU-Extra_goed_geregeld-klein
Flyer Eerbeekste MTB Veldtoertocht 2021b

Eerbeekse MTB Veldtoertocht 2021

Toertocht updates Op zaterdag 18 september organiseren we weer de Eerbeekse MTB Veldtoertocht. Wij zijn druk met de vergunningen, vrijwilligers en corona-aanpassingen en houden je via deze pagina up-to-date. Datum: 18 september 2021 Locatie: Eerbeek Meer info: Eerbeekse MTB Veldtoertocht Inschrijven – In verband met de corona maatregelen werken we dit jaar met vaste starttijden en […]

hide