Last Gear Händelstraat 49, 6961 AB Eerbeek

EVTTHeader

Eerbeekse MTB Veldtoertocht

Ieder jaar in maart organiseert Last Gear de Eerbeekse MTB veldtoertocht. De toertocht voert door het gevarieerde en prachtige landschap van de Veluwezoom, door natuurgebieden van Het Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en veel particulier terrein. Gedeeltes van de routes zijn alleen tijdens de toertocht voor mountainbikers opengesteld.

Elke editie van de tocht is uniek omdat we ieder jaar weer veel tijd steken in het maken van nieuwe routes. We bieden drie afstanden aan:

  • 30 km – start tussen 9.15 en 10.30 uur
  • 50 km – start tussen 9.00 en 10.30 uur
  • 70 km – start tussen 9.00 en 10.00 uur

We proberen elk jaar weer Extremes toe te voegen, zodat er wat extra uitdagingen zijn voor de ervaren MTB-er. De extremes zijn optioneel, we zorgen er altijd voor dat er een “gewone” route langs de extreme voert. Elke extreme wordt gevolgd door een verzamelplek zodat ervaren en minder ervaren rijders toch samen kunnen fietsen.

De toertocht wordt op zaterdag gereden en de volgende editie staat voor zaterdag, 14 maart 2020 gepland.

 

Let op!

  • De Eerbeekse MTB Veldtoertocht is geen wedstrijd! Respecteer de langzamere deelnemers!
  • Wil je geen last hebben van langzamere rijders, zorg dan dat je direct om 9 uur start!
  • Voorinschrijving via de NTFU-site zal in januari opgezet worden.
  • Op de dag zelf kan er ook ter plekke ingeschreven worden (onder andere via Scan&Go).
  • Waarschijnlijk wordt de toertocht in 2019 voor het eerst op zaterdag georganiseerd (dit in verband met gewijzigde vergunningseisen).

Met medewerking van Geldersch Landschap en Natuurmonumenten en andere particuliere boseigenaren mogen deelnemers aan de veldtoertocht alleen op de toertochtdag op paden fietsen waar normaal niet gefietst mag worden. Om die reden worden de routes ook niet aangeboden voor de GPS en we raden iedereen af de routes naderhand na te fietsen, u riskeert daarmee een boete.

De rest van het jaar mag er op het grondgebied van de Natuurmonumenten op de vaste ATB-route Veluwezoom gefietst worden, mits u in het bezit bent van een geldige jaarkaart.

Inschrijven toertocht
Info vrijwilligers
flyertoertocht

Eerbeekse MTB Veldtoertocht 2020

18 februari 2020 – 30 kilometer route Vandaag hebben we de 30 kilometer route gecontroleerd en ondanks storm Ciara en Dennis liggen er maar 2 bomen in de weg en is er weinig modder op de route. Van de 30 kilometer (en 250 hoogtemeters) gaat slechts 4 kilometer over asfalt en de rest van de […]

De toertocht 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo Voskamp Hall
PartyVerhuur logo
Jumbo Heine
NTFU Logo2
SportVoeding logo
hide