Natuurmonumenten – trail namen

Twintig Bunder, Shooting Mountain, Granny, Teerose – dit zijn allemaal namen die wij gebruiken om verschillende delen van de route te beschrijven. Maar hoe komen deze trails aan hun naam? Wij nemen je mee voor een kijkje achter de schermen van de mountainbikeroute in Nationaal Park Veluwezoom.

Mayor Flower trail

De naam Mayor Flower komt van de naastgelegen asfaltweg, de Burgemeester Bloemersweg. Vrij vertaald naar het Engels! Opgedeeld in een noord- en zuidelijk deel kun je deze aaneengesloten rijden of halverwege afslaan om de officiële blauwe route te vervolgen.

Het zuidelijke stuk is een rechttoe-rechtaan singletrack, maar toch moet je oppassen! Sommige bochten zijn snel en lopen goed, bij andere moet je juist goed door de bocht kijken en goed sturen. Het eerste deel gaat nog heuvelaf, maar plots stijgt je hartslag: je zit op het deel dat heuvelop gaat!

Het noordelijke deel kenmerkt zich door de verschillende rode afsplitsingen. Een flinke worteldrop, listige, steeds korter en hoger wordende trappen, een jumpline en enkele ‘rocks’ zijn verschillende keuzes die je zelf kunt maken. Na elke feature kom je weer op de blauwe trail, dus aan jou de keuze welke je wel of juist niet pakt.

Nog een keertje rijden? Dat kan het makkelijkst door aan het eind de asfaltweg terug te rijden en halverwege of aan het eind de trail weer op te gaan!

Meer informatie over de Natuurmonumenten routes kan je vinden op starttips pagina.