Last Gear Raceweek (15 t/m 22 juni)

Al weer een paar dagen terug van de Last Gear Dolomieten week… Prachtig gebied en super om 3 dagen racefietsen te combineren met 3 dagen Enduro. Natuurlijk de Sella ronde gefietst, maar ook uitdagende trails. En als toetje de Dolimites Bike day: met honderden andere fietsers een 100% auto-vrij rondje over de weg. Leuk om mee te maken. Volgend jaar weer kijken naar een mogelijkheid om Race en Enduro te combineren.


De raceweek is low budget: we rijden met eigen vervoer naar de plek van bestemming, er wordt een appartement gehuurd waar we zelf koken, en de slaapkamers worden gedeeld. Naast een racefiets is ook een redelijke basisconditie vereist, aangezien er in de Dolomieten iedere dag een flink aantal hoogtemeters moeten worden overwonnen. Gelukkig zullen er per dag verschillende routes beschikbaar zijn, zodat variatie in afstand mogelijk is. Daarnaast houden we halverwege de week een rustdag, zodat er ook ruimte is voor een toeristisch uitstapje of om even bij te komen van alle inspanning. Sommige deelnemers nemen eventueel ook een mountainbike of enduro fiets mee, dus je hoeft je niet te beperken tot de racefiets.

Mocht je belangstelling hebben om in 2025 mee te gaan, neem dan even contact op met Hedwig of Helmer, wij vertellen je graag meer.