Lenteloop

Veel evenementen gaan verloren vanwege het feit dat er weinig mensen meer zijn die ze willen organiseren. Vrijwilligers op de dag zelf zijn er vaak nog wel, maar om mensen in de voorbereiding achter de organisatie te krijgen is een stuk ingewikkelder geworden. Daarom moet er voor evenementen een samenwerking worden gezocht tussen meerdere partijen die daar allemaal hun bijdrage aan willen leveren.

Omdat de lokale Rotary club werd opgeheven (door ook te weinig actieve leden) dreigde ook de Lenteloop daarmee verloren te gaan.
Even heb ik met de gedachte gespeeld of dit niet iets voor Last Gear zou zijn, maar dat was ook maar “even”, al snel bleek dat een hardloopevenement iets anders was als een fietsevenement. Vandaar dat we de Lenteloop hebben onder gebracht bij stichting Actief Eerbeek en vanuit daar de verbinding hebben gezocht naar meerdere organisaties.

Dat werkte prima, samen hebben we er een heel mooi  evenement van weten te maken, met gelijk al een maximum aantal deelnemers. De beleving en de reacties spreken voor zich, en al met al is de Lenteloop voor Eerbeek behouden gebleven.

De rol van Last Gear daarin is behoorlijk geweest, maar de verantwoordelijkheid lag er niet, dit maakte het ook een evenement waar iedereen gewoon hetgeen heeft kunnen doen en waar hij of zij goed in was en waarvan iedereen heeft kunnen genieten.

Vanuit de Lenteloop organisatie zijn er nog tal van verbeterpunten, maar er is reden genoeg om dit evenement volgend jaar weer te organiseren.
Ook heeft de Lenteloop in financiële zin voldoende opgeleverd om daarmee enkele lokale doelen te steunen, Last Gear mag hiervoor ook een leuk doel aandragen.

Foto’s van de lenteloop zijn te vinden op https://www.oypo.nl/34DCBAE1963F86C1 en https://www.oypo.nl/nl/8fbffe6e2b0b72c2

Iedereen bedankt voor jullie inzet, erg leuk dat dit weer kon!

Namens de commissie Lenteloop

Roor de Gans