Natuurwerkdag Plaghak

Hoe mooi is het om een singletrack te rijden waarvan de flow helemaal goed is. Als die er ligt vinden we dat allemaal erg leuk om die te rijden. Maar zo’n track maken en onderhouden is nog een behoorlijk werk. Werk waarbij de routebouwers van Natuurmonumenten af en toe best een paar handjes extra kunnen gebruiken.

Op de eerste zaterdag van februari hebben we met een grote groep van Last Gear geholpen de Plaghakroute te onderhouden, door met name de afvoer van het water te reguleren in de bochten. Nu we het hebben gedaan is het gemakkelijk, maar zelf bedenk je dat niet. Het moet vooral veilig en efficiënt gebeuren.

René Holtrigter en Jan Ewout Scholten zijn routebeheerders bij Natuurmonumenten voor de routes Oerrr en Plaghak, en konden dit prima uitleggen. Daarnaast zijn René en Jan Ewout ook onze clubleden. Dat maakt dat de communicatie lekker direct kan plaatsvinden. We hebben dan ook afgesproken dat wanneer er hulp nodig is, zij daarvoor een oproepje doen bij Last Gear.

Met dank aan alle vrijwilligers!

Zomaar wat Whatsapp-berichten

Op 3 februari na instructie zijn we met z’n allen hard aan het werk gegaan op de route, Roor had zelf een opdracht gekregen voor de catering, verder werd er door iedereen aan de veiligheid gedacht. Ook is er onderling aandacht gegeven van hoe pakken we dit aan zie foto’s, verder is Sander benoemd tot gatgraver van de club , en is er veel werk verricht met een kruiwagen. En natuurlijk horen er ook opzichters bij 😉verder is het droog gebleven want enkelen begonnen al te roepen het begint te regenen op naar de keet . Al met al een leuke en gezellige dag op naar volgende keer.

“Gisteren een leuke dag aan de route gewerkt en vandaag is de route mooi ingereden.
Dank aan iedereen!
Voor wie Plaghak nog niet gereden heeft, probeer hem even, hele mooie flow.”