Lastgear Eerbeek

Jeugd

Last Gear is trots op haar grote recreatieve jeugdafdeling. Met ruim 50 jeugdleden in een leuke mix van jongens en meisjes kunnen wij passende groepen maken voor elke leeftijd en elk niveau.

Onze jeugdleden zijn verdeeld over 5 groepen:

  • Geel: startende mountainbikers in de leeftijd van 7-9 jaar.
  • Groen: mountainbikers met enige ervaring in de leeftijd van 8-10 jaar.

Bij deze minigroepen wordt spelenderwijs kennis gemaakt met het mountainbiken. Zo nemen we een kijkje bij de schaapskooi tijdens de lammetjes dag of op de Grote Modderkolk tijdens leuke activiteiten. Natuurlijk staat fietsen voorop, dit doen wij onder begeleiding van instructeurs, ervaren fietsers maar ook van enthousiaste ouders. Vanwege deze intensieve begeleiding fietsen deze groepen 1x per 2 weken. In verband met de kou houden wij in de maanden december, januari en februari een winterstop.

Geel en Groen vertrekken om 10.00 uur van het clubveld en fietsen ongeveer 1,5 tot 2 uur en circa 10-15 (geel) en 15-20km (groen).

  • Blauw: mountainbikers met ervaring in de leeftijd van 9-11 jaar die af en toe een heuveltje beklimmen. Afstanden rond 20km in circa 1,5-2 uur tijd.
  • Rood: mountainbikers met ervaring in de leeftijd van 10-13 jaar die de heuvels niet schuwen. Afstanden rond 25km in circa 1,5-2 uur tijd.
  • Zwart: de technisch en conditionele top jeugdfietsers vanaf 12 jaar.

De groepen Blauw en Rood fietsen met één ervaren begeleider en één assistent begeleider. Wij streven ernaar dat elke groep met regelmaat begeleid wordt door één van onze gecertificeerde mtb-instructeurs. Deze besteedt extra aandacht aan techniek en mtb-vaardigheden. De zwarte groep fietst met één begeleider. Deze groepen vertrekken elke zondag om 10.00 uur vanaf het veld bij ons clubgebouw. 

Klik hier voor nadere informatie over lidmaatschap, 'Wat heb je nodig?', kleding en jeugdactiviteiten

Jeugdbegeleiding
Voor het fietsen met de jeugd zijn wij altijd op zoek naar ouders, familie, vrienden die het leuk vinden om af en toe mee te gaan als begeleider of assistent begeleider. Dit kan met het groepje waar uw kind in zit of met een andere groep; afhankelijk van het niveau waarop u zelf (graag) fietst. Meestal is een enthousiaste inzet op de zondagochtend al voldoende om een geslaagde tocht te maken.
Zonder inzet van begeleiders kunnen wij geen jeugdfietsen bieden, daarom zouden wij het op prijs stellen als u zich aanmeldt om ook een steentje bij te dragen.

Nadere informatie
Voor meer informatie of vragen over clubfietsen kun je een bericht sturen aan de jeugdcommissie via het contactformulier op deze website.

Social media

Like ons op facebook  Volg ons op twitter

Quick links

Clubgebouw

Last Gear
Händelstraat 49
6961 AB
EERBEEK

Secretariaat

A.T.B. Club Last Gear
p/a Doornbosch Hofstede 102
6961 ML Eerbeek
Bank: Rabobank NL70RABO0313683506
U bevindt zich hier: Home Clubactiviteiten Jeugd