Happen en Trappen

Happen en Trappen – 7 juli 2024

Op zondag 7 juli werd er een jubileumtocht bij Last Gear georganiseerd omdat Last Gear alweer 25 jaar bestaat.

Ik zie ons nog zo in de woonkamer bij fietsenwinkel Span in Eerbeek zitten om een mountainbikevereniging op te richten en nu zijn we alweer 25 jaar verder, echt iets om samen trots op te mogen zijn, een vereniging heb je samen.

We werden uitgenodigd op het veld bij Last Gear om te starten met koffie en een heerlijke originele tompouce erbij. De tompouces waren voorzien van het prachtige nieuwe logo van Last Gear.

Het was heerlijk fietsweer dus we gingen van start. De eerste 12,5 km brachten ons via Hall naar de parkeerplaats van zwembad Rhienderoord in Brummen. Daar stonden leuke fruitstokjes klaar en een heerlijke wrap.

Na deze smakelijke pauze vervolgden we onze weg langs het kanaal richting Laag Soeren en kwamen we uiteindelijk uit bij papierfabriek Neenah Coldenhove (25 km).

Daar kregen we heerlijke soep, keuze uit zelfgemaakte mosterdsoep en tomatensoep met stokbrood. Iets pittigs ging er wel in. Heerlijk even zitten en kletsen met iedereen, we grapten al dat het meer “Happen, Trappen en Beppen” was, erg leuk om iedereen weer even te zien en bij de kletsen.

Na deze break vervolgden we onze weg door het bos, het was mooi weer dus ook heerlijk in onze prachtige “achtertuin”, wat wonen we toch mooi en mogen we hier toch met z’n allen van genieten. 

Op parkeerplaats van de Schaapskooi (38 km) in Loenen werden we getrakteerd op een heerlijke verassing: satéstokjes met atjar en kroepoek. Overal had de organisatie aan gedacht, statafels en biertafels stonden klaar.

De laatste 12,5 km ging door Loenen en om golfclub de Scherpenbergh richting het clubgebouw in Eerbeek. Daar werden we weer getrakteerd op een heerlijk ijsje uit een echte ijscokar van ijssalon Zoet in Eerbeek. Nou, dat ging er wel in met dat mooie weer en na die kilometers (ca. 50 km).

We hebben met de deelnemers een heerlijke en leuke jubileumtocht gehad met veel gezelligheid en hebben lekker bijgepraat. Een paar lekke banden konden de pret niet drukken en werd door een paar technische heren gelukkig binnen enkele minuten verholpen.

De hapjes en drankjes waren heerlijk en origineel. Het weertje en het sfeertje waren uitstekend. Volgend jaar weer hoorde ik veel mensen zeggen… Dat is een heel groot compliment voor de organisatie!

Nogmaals hartelijk dank, ik denk namens alle leden en op naar volgend jaar.

Met fietsende groet,

Jolanda

Aankondiging

In de vorige nieuwsbrief gaven we aan, bij voldoende animo, op zondag 7 juli a.s. een Happen en Trappen te willen organiseren. We vinden het erg fijn dat we kunnen melden dat er voldoende aanmeldingen zijn om het door te laten gaan. We starten zondagochtend om 10.15 uur met koffie bij het clubgebouw, en vervolgens kan er in groepjes gestart worden met de gps-route van 50 km. over de verharde/gravel paden. Mocht je geen gps hebben dan vormen we groepjes waarbij minimaal 1 persoon een gps heeft. Onderweg zijn er 3 locaties waar iets te “happen” is. Bij terugkomst op het veld van Last Gear kan nog een toetje gegeten worden.

Mocht je je nog niet opgegeven hebben, maar wel graag mee willen fietsen, doe dat dan snel (uiterlijk woensdagavond 3 juli). Het is een route die met de stadsfiets gefietst kan worden, en waarbij naast alle leden ook partners van harte welkom zijn.

Graag tot zondag!

Hartelijke groeten,
Mia, Hetty, Louise, Joke en Dini