Last Gear Händelstraat 49, 6961 AB Eerbeek

Start2Bike Header

Start2Bike

Ben je onlangs gestart met mountainbiken? Of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Wil je meer basisvaardigheden leren om makkelijker en beter leren mountainbiken? Dan is Start2Bike iets voor jou!

De afgelopen jaren hebben al veel mensen kennis gemaakt met mountainbiken via Start2Bike van de NTFU. Met Start2Bike leer je de basisvaardigheden van het mountainbiken. Zo biedt het beginnende fietsers en/of de mountainbiker die op zoek is naar meer technische vaardigheden op een laagdrempelige wijze de gelegenheid om ervaring en conditie op te doen.

Als de corona maatregelen het toelaten verzorgt Last Gear ook dit jaar weer een Start2Bike cursus voor de mountainbike. Tijdens de clinics van Start2Bike-Mountainbiken worden de onderwerpen remmen, schakelen, bochten rijden, mul-zand, obstakels en balans, klimmen, dalen, rijden in groepen en onderhoud en reparatie van de fiets behandeld.

De clinics worden gegeven door erkende NTFU-instructeurs van Last Gear en staan open voor iedereen.

Meer informatie en inschrijven

De NTFU was van plan om in februari de inschrijvingen voor Start2Bike open te zetten. De Start2Bike cursus zou dan in april starten. We hadden onze instructeurs al klaar staan. Echter voorzien wordt dat het aantal mensen waarmee je samen buiten mag sporten voorlopig nog wel even beperkt blijft. Gezien de onzekerheid heeft de NTFU besloten om Start2Bike een paar weken later te laten plaatsvinden. Het startweekend is nu gepland in juni. In de hoop dat het dan door kan gaan. Uiteraard worden de corona maatregelen in de gaten gehouden en wordt er rond april/mei opnieuw bekeken hoe de situatie dan is. Voorlopig blijft de inschrijving voor Start2Bike via de NTFU nog even gesloten.

Meer informatie vind je op de website van de NTFU: www.start2bike.nl

Deelnemers ontvangen na aanmelding via de NTFU en Last Gear meer informatie.

Via deze link vind je een verslag van een voorgaande editie van Start2Bike

Start2BIke1
Start2BIke2
Start2BIke3
Start2BIke4
Start2BIke5
Start2BIke6
hide