Last Gear Händelstraat 49, 6961 AB Eerbeek

overig header

Overige activiteiten

Core-stability

Als het daglicht op de avonden korter wordt, is het een mooi moment om binnen Core stability training te gaan doen. De trainingen vinden plaats op de dinsdag in de tafeltennishal op 2 lestijden. De 1e groep traint van 19.00 tot 20.00 uur; De 2e groep traint van 20.15 tot 21.15 uur.

Wat is Core stability? Core stability betekent letterlijk rompstabiliteit. Waarom dat zo belangrijk is voor mountainbikers laat Nino Schurter zien in de volgende filmpjes:

De trainingen bij Last Gear zijn niet zo zwaar als Nino ze uitvoert en we doen de oefeningen op alle niveaus, zodat iedereen mee kan doen.

Inschrijven kan via de agenda op website van Last Gear. De kosten bedragen 5 euro voor de maanden oktober t/m december 2018.

In de maand september gaan we met de begeleiders weer het programma maken. Ook zin om te helpen bij het begeleiden van deze core stability trainingen? Gebruik dan het contactformulier.

Toertocht van de maand

Naast de reguliere clubritten wordt door Last Gear ook een ‘Toertocht van de maand’ aangewezen waaraan we als vereniging gezamenlijk deelnemen. Dit biedt de mogelijkheid om ook eens in een andere omgeving te fietsen. Deze toertochten zijn meestal NTFU-tochten. De toertochten zijn uitgepijlde routes en het is vaak mogelijk om verschillende afstanden te fietsen. Hierdoor kunnen deelnemers in hun eigen tempo de toertocht rijden (toertochten zijn geen wedstijden), tenzij anders wordt afgesproken bij vertrek.

Vervoer van en naar de startlocatie wordt onderling geregeld. Toertochten waar jeugdleden aan deelnemen worden altijd gezamenlijk met de begeleiding gereden. Deze toertochten worden apart op de agenda vermeld.

De aangewezen toertochten van de maand zijn ook opgenomen in de Last Gear Agenda. Op de kalender van de NTFU en in het Toerfiets Evenementen Programma (TEP) staat meestal meer informatie over de tochten die zijn uitgekozen als toertocht van de maand.

Tijdens het rijden van toertochten geldt het volgende regelement:

 • Zorg dat je materiaal in orde is. Zorg voor voldoende reserve materiaal, ook om andere te helpen.
 • Draag altijd een helm als er in clubverband wordt gefietst, ook in de zomer. Dit is verplicht.
 • Houd je aan de verkeersregels, ook tijdens toertochten.
 • Bij oversteekpunten zoveel mogelijk in groepen oversteken.
 • Samen uit, samen thuis.
 • Bij gezamenlijk vertrek per auto wordt onderling een vergoeding geregeld.
 • Houd rekening met de natuur en laat geen vuil achter.
 • Pas je snelheid in de groep aan tijdens gezamenlijke uitstapjes.
 • Houd rekening met wandelaars en maak elkaar attent op gevaarlijke situaties.
 • Corrigeer elkaar op een sportieve manier, als iemand zich niet aan de regels houdt.
 • Clubkleding dragen tijdens activiteiten is gewenst.

Voor informatie en vragen over toertochten in het algemeen of over de Toertocht van de maand kun je contact opnemen via het contactformulier op deze site onder vermelding van 'toertochten'.

hide