Nieuwsbrief 1 Oktober 2020

Nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief:

  • Corona Update
  • Toertocht afgelast
  • Rabo Clubsupport
  • Bericht van de jeugdcommissie

Corona Update

Het zijn niet de maatregelen, maar ons gedrag dat het verschil maakt

In de persconferentie van het kabinet zijn regels afgekondigd die ook voor Last Gear gelden. Deze regels gelden in ieder geval de aankomende 3 weken.

  • De kantine en het terras zijn gesloten. Dat betekent dat na het fietsen geen koffie wordt geschonken.
  • Publiek is niet toegestaan. Dat houdt in dat ouders hun kinderen kunnen brengen en niet het veld op komen. Ook bij het ophalen dienen de ouders buiten het hek te wachten.

Daarnaast gelden nog steeds de eerder geldende regels:

  • Ben jij, of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
  • Houd 1.5m afstand tot medeweggebruikers en -recreanten.
  • Fiets in kleine groepen. Dat houdt in een maximale groepsgrootte van 8 fietsers
  • Houd 1.5m afstand bij het verzamelen op het veld.

Dat betekent verzamelen bij de palen van het niveau waarop je wilt fietsen. Houd een fietslengte afstand tot elkaar.

We hopen als bestuur dat deze periode van strengere maatregelen het gewenste effect heeft en dat we daarna weer terug kunnen naar de activiteiten zoals we die gewend waren.

Geen ‘grote’ toertocht in november

Nadat al 3 keer de Eerbeekse Veldtoertocht in maart niet heeft kunnen plaatsvinden (1 keer vanwege de weersomstandigheden, 1 keer vanwege het niet verkrijgen van vergunningen en 1 keer vanwege corona) was het idee ontstaan om op 21 november in plaats van de LadiesOnly de ‘grote’ toertocht te organiseren.  De Toertochtcommissie en de Ladiescommissie zijn samen aan de slag gegaan om de mogelijkheden te onderzoeken. Met name de coronamaatregelen van de NTFU in combinatie met het jaargetijde en de beperkte tijd zorgen voor uitdagingen.

In een gesprek waarbij de beide commissies voltallig aanwezig waren zijn alle maatregelen en oplossingsrichtingen besproken. De beide commissies hebben gezamenlijk geconstateerd dat op deze korte termijn en onder de huidige omstandigheden het niet mogelijk is om in november een gecombineerde toertocht te organiseren.  

De Ladiescommissie gaat wel verkennen wat de mogelijkheden zijn om iets voor dames te organiseren in het weekend van 21 november.

De Toertochtcommissie gaat nadenken over de mogelijkheden en oplossingen zoeken voor het organiseren van een toertocht in maart. Want uiteraard hopen wij dat de toertocht in 2021 wel weer plaats kan vinden.

Toertochtcommissie en Ladiescommissie

Last Gear doet dit jaar mee met Rabo Clubsupport

Dit jaar doen we als Last Gear mee met Rabo Clubsupport. Daarmee is jouw stem geld waard. We hebben ons aangemeld met de terrasoverkapping van stretchtentdoek die we gaan gebruiken als terrasoverkapping.
 
Er komt een overspanning van 4,5 bij 10 meter waaronder we droog en uit de zon kunnen genieten na een rit, training of een evenement. Hiermee kunnen we in de zomer en het najaar meer buiten blijven. Onze kantineruimte is met de 1,5 meter beperkt in de capaciteit.

Houd facebook en de groepsapp’s in de gaten. Vanaf 5 oktober kun je stemmen. Ga hiervoor naar de rabo clubsuppport site! 
 
Hoe meer stemmen hoe meer kans op een mooi bedrag van de Rabobank voor onze club.
 
penningmeester Last Gear

Nieuws van de jeugdcommissie

Introductie Leonie en Miriam
Net voor de zomervakantie hebben wij, Miriam en Leonie, het stokje overgenomen van Petra. Vanaf dit seizoen vervullen wij samen de taak als jeugd coördinator. Een nieuwe uitdaging, die wij vol enthousiasme zijn aangegaan. Onze kinderen fietsen mee bij de jeugdgroepen en zodoende hebben wij de armen ineengeslagen. Wij willen dat voor de kinderen het plezier van het fietsen voorop staat. Dus in het groepje wat bij het kind past. We fietsen momenteel met 6 jeugdgroepen, te weten wit, geel, groen, blauw, rood en zwart.

Oproep jeugdbegeleiders
Wij zijn nog steeds op zoek naar extra begeleiders voor de jeugdgroepen. Wil jij je technische vaardigheden overbrengen op onze jeugdleden? Dan ben jij onze man/vrouw! Ook al kun je maar enkele keren meefietsen, alle hulp is welkom. Geef je op bij Leonie of Miriam of mail naar jeugd@lastgear.nl

Proefles 13 september
Afgelopen 13 september hebben we een grote proefles gehad. Deze was ingepland omdat er veel vraag was hiervoor. Al met al waren er 12 kinderen op deze proefles en was het een zeer geslaagde dag. Een week later kwamen er nog eens 4 nieuwe kinderen. Nadat de kinderen welkom geheten waren zijn we begonnen met een tikspelletje om op te warmen. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met technische vaardigheden. Slalom, over een plank rijden, wipwap, palletheuvel en de boomstammetjes zijn aan bod geweest. Daarna zijn we in twee groepen naar het bos geweest. We hebben een leuke dag gehad en iedereen was erg enthousiast. Na afloop heeft iedereen een tasje met informatie en een bidon meegekregen.

Hieronder enkele leuke reacties van de kinderen:

Ik vond de eerste keer heel leuk. Het leukst vond ik in het bos. Alleen vond ik het omhoog komen op hoge heuvels in het bos moeilijk.  Maar daar hielpen de begeleiders me heel goed mee. De rest vond ik zelf wel goed en makkelijk lukken. Dus heeft mama me meteen aangemeld. Zodat ik bij de club kon.
 
Groetjes, Tess

 

Hallo allemaal,
Ik ben Aurelia en ik ben 6 jaar. Ik heb gekozen voor mountainbike omdat ik het heel leuk vind om te fietsen vooral naar de Posbank over de mtb parcours crossen, dit doe ik dan samen met mijn ouders en mijn zus.  Helaas kon ik 13 september niet mee omdat ik verkouden was en was toen erg verdrietig dat ik niet mee kon. Gelukkig een week later wel! Het leukste, maar wel zwaar, vond ik de Grimmeltjes berg en dat ons werd geleerd waar we op moesten letten.(techniek). De begeleiders waren ook heel leuk en grappig. De dag erna had Ik wel heel erg spierpijn, maar dat geeft niet. Ik kan niet wachten tot het weer zondag is en weer mee mag want ik vind het super leuk!!

Groetjes Aurelia D’Agrosa

Inbreng gebruikte (jeugd)kleding

Tijdens de proefles van 13 september hebben we 2e hands fietskleding aangeboden tegen een meeneemprijsje. Hiervan is goed gebruik gemaakt. Kinderen groeien snel uit hun kleding en deze kleding kan dan makkelijk doorgeschoven worden naar een ander. Heb je nog kleding liggen wat niet meer gebruikt wordt, dan kun je ons er blij mee maken. De opbrengst komt ten goede aan de club

Colofon:

Deze nieuwsbrief komt ca. 12x per jaar uit, op elke 1e van de maand, met uitzondering van de speciale edities. Copy dient uiterlijk voor elke 30e van de maand ingeleverd te worden via redactie@lastgear.nl
De redactie behoudt zich het recht voor om teksten in te korten of aan te passen.

De nieuwsbrief wordt door en voor leden gemaakt, dus wanneer je informatie hebt of iets organiseert, laat dit dan weten via nieuwsbrief@lastgear.nl

De volgende nieuwsbrief zal uitkomen op 1 november 2020; copy voor de volgende nieuwsbrief graag uiterlijk aanleveren voor 30 oktober 2020.