Nieuwsbrief 1 September 2020

Nieuwsbrief

Noteer in je agenda:

 • 03 september: 's avonds fietsen van 18:30
 • 05-12 september: Alpenweek (VOL)
 • 06 september: Start jeugdfietsen
 • 19 september: Trappen & Tappen
 • 01 oktober: Sluiting clubkledingwebshop bioracer
 • 22 oktober: laatste keer 's avonds clubfietsen dinsdag/donderdag
 • 21 november: save the date! Toertocht LG

Vertrektijden clubfietsen dinsdag & donderdag

De zon gaat inmiddels iedere dag weer wat eerder onder en er blijft steeds minder daglicht over voor een avondrit. Daarom zal het clubfietsen op dinsdag & donderdag tot en met het verzetten van de klok (25 oktober) om 18:30 zijn. Na het ingaan van de wintertijd wordt er 's avonds niet meer gefietst.

Het bestuur.

Corona Update

Als vereniging hebben we de afgelopen maanden weer veel gezamenlijk kunnen sporten en ondernemen. Met inachtneming van de regels is het ook gelukt om de club BBQ te organiseren. Fijn om te zien dat het ons lukt om binnen de richtlijnen weer samen activiteiten te ondernemen. Toch zijn er nog steeds een paar regels waaraan we ons moeten houden:

 • Nog steeds geldt: ben jij, of iemand uit je familie, ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
 • Houd 1.5m afstand tot medeweggebruikers en -recreanten.
 • Fiets in kleine groepen.
 • Houd 1.5m afstand bij het verzamelen op het veld.
 • In de kantine zijn maximaal 15 zitplaatsen. Aan de picknicktafels buiten is voor 4 personen plaats. Er wordt gekeken of we de picknicktafels kunnen overdekken.

In de aankomende periode worden de volgende activiteiten binnen de coronamaatregelen georganiseerd:

 • Core stability training (in kleinere groepen)
 • Trappen en tappen
 • Toertocht volgens protocol verantwoord fietsen NTFU

Als we volhouden om de regels te blijven volgen, moet het lukken om de aankomende periode met elkaar veel fietsplezier en gezelligheid te beleven.

Trappen & Tappen

Jaja...corona hier, corona daar. Wat brengt het ons dit jaar, geen clubweekend! Helaas geen route fietsen en geen biertje of wijntje na afloop. Maar bovenal geen gezelligheid.

Daarom hebben wij zaterdag 19 september een ludiek evenement bedacht met de naam trappen en tappen. Google het maar eens; het is nog niet eerder vertoond... zijn wij dan weer de eerste!? Zo willen we, met inachtneming van de corona maatregelen, de gezelligheid weer een beetje opzoeken!

Het programma:

14:30 Ontvangst met koffie of thee. Hierna kan iedereen rond 15:00 op eigen gelegenheid een zelf te bepalen rondje maken op de mtb of race.

Om 17.15 uur worden jullie weer terug verwacht bij het clubgebouw.

Omdat het vocht tekort waarschijnlijk goed moet worden aangevuld staan er verschillende lekkere speciaal biertjes klaar. Voor de wijnliefhebbers onder ons hebben wij een mooie selectie wijnen onder de kurk staan. Mocht je nu echt denken: ‘’dit wordt me te gek en ik wil geen aanspraak maken op de zijwieltjes trofee!’’. Dan hebben we ook fris of alcoholvrij bier in de fles.

Op het veld kun je ondertussen je vetreserves weer aanvullen bij de foodtruck.

Tot 21:00 kun je blijven hangen, daarna sluiten we de kantine en het veld.

Uiteraard hebben we getracht de kosten laag te houden voor deze middag/avond en vragen we een eigen bijdrage van €25 per persoon. (inclusief 4 alcoholische consumpties en eten)

Goed om te weten:

 • De inschrijving sluit 13 september
 • Het programma gaat door vanaf 20 aanmelding, er zijn maximaal 40 plaatsen beschikbaar.
 • Minimale leeftijd is 18 jaar.
 • Bij de vooraanmelding kies je voor een bier, wijn of het alcoholvrije arrangement.
 • De deelnemers ontvangen 14 september extra informatie over de coronamaatregelen.

Vanaf nu kun je je HIER inschrijven op de ledenpagina van onze website.

🍻 proost en tot de 19e!

Luuc en Marcel

Clubkleding tot 1 oktober online te bestellen

De webshop bij Bioracer, waar je de clubkleding van Last Gear kunt bestellen, is open tot 1 oktober 2020. Via de bestelknop op de website kom je bij Bioracer in de webshop met het Last Gear assortiment. Klik hier voor de link.

Het assortiment is dit jaar flink uitgebreid. Let er bij jouw bestelling op dat je kunt kiezen tussen MTB - RACE - BAGGY kleding. Het verschil tussen MTB en RACE kleding is het logo, de uitvoering van het Last Gear logo is 'strakker'.
Zodra je deze keuze hebt gemaakt kun je de diverse bekende kledingstukken bestellen. Na sluiting van de webshop worden alle opdrachten verzameld, geproduceerd en 6 weken later in Eerbeek afgeleverd. 

Annemieke

Proeffietsen bij LastGear

In de afgelopen periode zijn veel mensen opzoek gegaan naar sporten die tijdens de coronacrisis toch beoefend kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat in de afgelopen maanden mensen ook massaal aan het mountainbiken zijn geslagen. Het is bij Last Gear mogelijk om vrijblijvend 4 keer te komen proeffietsen om kennis te maken met onze vereniging. Om dat te faciliteren kan er iedere eerste zondag van de maand worden begonnen met proefrijden.

Mocht iemand in jouw omgeving een keer willen proefrijden? Laat hem of haar dan even contact opnemen via bestuur@lastgear.nl

Core Stability

Al is het nu nog mogelijk om in de avond te fietsen, de trainers van Core Stability kijken al weer vooruit naar het winterseizoen. Met enkele aanpassingen en met kleinere groepen, denken we toch weer deze trainingen te kunnen verzorgen.

De start van de eerste serie zal na 1 oktober zijn. Vanaf 15 september gaat de inschrijving open op de website van Last Gear.

Let op: er zijn dit jaar minder plaatsen (max 16 deelnemers per uur), en vol is vol.
 
Namens het team CS,
Hedwig

Foto's Club BBQ

De foto's van de club BBQ staan online en zijn te vinden op de website.

Gezocht!

Met regelmaat zijn wij binnen de vereniging op zoek naar hulp bij activiteiten, hulp bij klussen in en rond het clubgebouw, of bijvoorbeeld naar materiaal voor het veld of het clubgebouw. Ook zoeken we soms leden die willen helpen in commissies en bij evenementen. Met de nieuwsbrief bereiken wij jullie allemaal en jullie hebben ook allemaal weer een netwerk van contacten die ons misschien kunnen helpen aan dingen die wij zoeken.

Deze maand zijn wij op zoek naar: Speciaalbier glazen voor het Trappen & Tappen

Kun jij ons helpen bij één van de bovenstaand punt, of heb je vragen hierover, mail dan naar bestuur@lastgear.nl

Colofon:

Deze nieuwsbrief komt ca. 12x per jaar uit, op elke 1e van de maand, met uitzondering van de speciale edities. Copy dient uiterlijk voor elke 30e van de maand ingeleverd te worden via redactie@lastgear.nl
De redactie behoudt zich het recht voor om teksten in te korten of aan te passen.

De nieuwsbrief wordt door en voor leden gemaakt, dus wanneer je informatie hebt of iets organiseert, laat dit dan weten via nieuwsbrief@lastgear.nl

De volgende nieuwsbrief zal uitkomen op 1 oktober 2020; copy voor de volgende nieuwsbrief graag uiterlijk aanleveren voor 30 september 2020.