Nieuwsbrief 1 Augustus 2020

Nieuwsbrief

Noteer in je agenda:

  • 19 september: save the date! Trappen & Tappen
  • 21 november: save the date! Toertocht LG

Veldonderhoud

Lijkt het je leuk om wat veldonderhoud-klusjes te doen? De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit onderhoud aan de heg, verwijderen van onkruid en wat maaiwerk. We zullen dit individueel kunnen uitvoeren en bij veel werk middels een gezamenlijke klusavond.

Lijkt je dit leuk en wil je inzetten voor de club geef dit dan aan middels een bericht Arjan Kampf via mail: bestuur@lastgear.nl Hierna zullen we je toevoegen aan de Groepsapp “Veldonderhoud”.

Marcel

Nieuwe jeugdcoördinator(en)!

Beste allemaal,

Begin juli heb ik vol vertrouwen de taken van jeugdcoördinator overgedragen aan Miriam Loermans en Leonie Barendregt. Miriam heeft het afgelopen jaar al veel geholpen en geregeld voor het jeugdfietsen van Last Gear. Vorige maand meldde Leonie zich al als bijzonder meedenkende moeder van Mick uit groepje Geel en verzorgde zij al spontaan de zomerstop attenties voor de alle jeugdleden.

Miriam en Leonie hebben alles enthousiast opgepakt en zitten vol goede ideeën voor het jeugdfietsen. Met hun kinderen midden in de jeugdgroepen zijn zij zeer betrokken en bovendien zitten zij zelf ook elke zondag op de mountainbike. Miriam en Leonie heel veel succes!

I.v.m. de Corona onzekerheden zijn er dit jaar geen jeugd/minikampen. Hopelijk laat het najaar de ruimte voor veel fietsactiviteiten!

Petra

Trappen & Tappen

Lijkt het jou ook leuk om na een mountainbike rit gezellig wat te drinken met wat te eten? Houd dan zaterdagmiddag 19 september vrij in je Agenda. Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van 1 september, ook zal er vanaf dan voorinschrijving mogelijk zijn.

Marcel & Luuc

Gedragscode

Zoals wij allemaal weten vindt Last Gear het belangrijk om met respect om te gaan met anderen en de natuur. Daarom wordt ieder lid geacht zich te houden aan de gedragscodes die zijn opgesteld door de NTFU. Desondanks is er bij het bestuur toch een klacht binnengekomen.

Vanuit het bestuur betreuren wij deze klacht en brengen dit daarom bij jullie onder de aandacht. Van onze leden verwachten we dat zij zich melden bij het passeren van andere weggebruikers en dit in een stapvoets tempo doen.

Laten wij er met elkaar voor zorgen dat we als Last Gear een positieve ervaring achter laten bij de medeweggebruiker.

Het bestuur.

Opening Heideroos route lus 2 met aansluiting op vaste route

20 juli 2020 was het zover. We konden na maanden hard werken een deel van de nieuwe jeugdroute bij de Heideroos officieus openen. In deze tijd geen grote opening, maar een mooie mijlpaal voor Last Gear. Na jaren van zoeken, kijken, praten en uiteindelijk aanleggen hebben we speciaal voor de jeugd(igen) een technische route aan kunnen leggen voor natuurmonumenten. Deze route kent verschillende technische lussen waarin drops, balkjes, zandafdaling, kombochten, e.d.

Er zullen nog meer technische elementen bijkomen zoals balkjes, wall ride e.d. In het najaar wordt gekeken naar de eerste lus, die nu te zanderig is om te rijden en geheel verhard moet worden met leem. We doen nu eerst ervaring op met de 2e lus.

De lus is te vinden als onderdeel van de vaste route en is te herkennen aan rode bordjes. De technische gedeeltes zijn aangegeven met 1 of 2 diamantjes voor de moeilijkheid. De route start bij het wildrooster.

Het was erg leuk om zo samen aan te leggen met alle vrijwilligers. Rene met zijn eigengemaakte McCloud en ondergetekende waren bijna dagelijks in het bos te vinden. Bedankt voor het vele werk dat is verzet door alle vrijwilligers.

Arjan Kampf, Rene Holtrigter en Tobias Bos

Trailheroes (Enduro binnen Last Gear)

Een nieuwe appgroep? Bredere banden, meer veerweg, blitse fietsen, dropper post, nog een keer rondjes…..

Vorig jaar tijdens de Alpenweek hebben enkele leden kennisgemaakt met het Enduro fietsen. Na technische malheur van Floris was hij “genoodzaakt” een andere fiets te huren. Het werd en Enduro fiets en daarmee een week van veel liftjes en mooie Enduro trails. Wellicht toch enige opzet in het spel geweest? Wie zal het zeggen. Het opende een andere manier van MTB-en, beter bekend als Enduro fietsen.

Wat is dat nu eigenlijk? Ik kwam volgende beschrijving tegen die het wel mooi stelt: “Enduro of All-Mountain mtb’s voor gebruik op de zwaarste trails door bergachtig gebied. Deze full-suspension mountainbikes hebben een extra grote veerweg van 140 mm of meer, dikke banden en een geometrie ontwikkeld voor controle. Vaak zijn deze fietsen ook voorzien van een zogenaamde dropper post: een zadelpen die je naar beneden kunt laten zakken in een afdaling. De nadruk ligt bij een Enduro fiets op zwaar en technisch parcours, vaak met relatief meer afdalen dan klimmen.

Inmiddels hebben we binnen Last Gear verschillende leden met een dergelijke fiets die met enige regelmaat richting België, Duitsland gaan om daar de mooie trails op te zoeken waar deze fietsen voor gemaakt zijn. Ook gaan we af en toe trainen in de buurt in bike parcs of speciale stukken met obstakels, zoals tafels, jumps, drops e.d.

Mocht je meer willen weten dan kun je contact opnemen met Arjan Kampf.

Arjan.

Gezocht!

Met regelmaat zijn wij binnen de vereniging op zoek naar hulp bij activiteiten, hulp bij klussen in en rond het clubgebouw, of bijvoorbeeld naar materiaal voor het veld of het clubgebouw.

Ook zoeken we soms leden die willen helpen in commissies en bij evenementen. Met de nieuwsbrief bereiken wij jullie allemaal en jullie hebben ook allemaal weer een netwerk van contacten die ons misschien kunnen helpen aan dingen die wij zoeken.

Deze maand zijn wij op zoek naar:

  • In redelijke staat verkerende kruiwagen
  • Een werkende elektrische heggenschaar.
  • Iemend die ons kan helpen aan 2 grote professionele zweefparasols (poot aan de zijkant);
  • Een keukenblokje dat de oude kan vervangen in het clubgebouw.

Kun jij ons helpen bij één van de bovenstaande punten, of heb je vragen hierover, mail dan naar bestuur@lastgear.nl

Colofon:

Deze nieuwsbrief komt ca. 12x per jaar uit, op elke 1e van de maand, met uitzondering van de speciale edities. Copy dient uiterlijk voor elke 30e van de maand ingeleverd te worden via redactie@lastgear.nl
De redactie behoudt zich het recht voor om teksten in te korten of aan te passen.

De nieuwsbrief wordt door en voor leden gemaakt, dus wanneer je informatie hebt of iets organiseert, laat dit dan weten via nieuwsbrief@lastgear.nl

De volgende nieuwsbrief zal uitkomen op 1 september 2020; copy voor de volgende nieuwsbrief graag uiterlijk aanleveren voor 30 augustus 2020.