Nieuwsbrief 1 Juli 2020

Nieuwsbrief

Noteer in je agenda:

 • 5 juli: Afsluiting Mini’s/Jeugd;
 • 5 juli: Koffie na de clubrit;
 • 12 juli: Club-BBQ;
 • 21 november: save the date! Toertocht LG

Update onderhoud gebouw en opknappen veld

Tijdens de algemene ledenvergadering hebben we aangegeven dat we aan de slag zouden gaan met het gebouw en het veld. En ondanks de beperkingen die er zijn geweest en nog steeds natuurlijk zijn, is er inmiddels een hoop gebeurd. Tijd om jullie bij te praten.

 

Zo is er in het clubhuis een beamer gekomen die voor vast is opgehangen met geluid, is er begonnen met de nieuwe dakbedekking en zijn de toiletzittingen vernieuwd. Binnenkort komt er nog een whiteboard te hangen en worden verderop in het jaar de kozijnen en boeiborden vervangen door kunststof kozijnen.

Zonder de hulp van leden van Last Gear voor onder andere de beamer, whiteboard, e.d. hadden we dit niet zo kunnen doen.

 

Naast het clubgebouw zijn we ook druk bezig geweest met het opruimen van en netjes maken van het veld. Een van de houten bouwwerken is afgebroken en het hout zal gebruikt worden om deuren te maken bij de opslag. Wat er overblijft kan mooi naar de Heideroos route voor “North Shore” elementen. Er is nog behoorlijk wat werk te verzetten op dit punt.

Voor op het veld zijn er verder picknicktafels en stoere statafels in de maak. Het hout hiervoor is geleverd en GC Ned te Zutphen is bezig de tafels te maken. Voor hen een mooi project voor de mensen die daar wonen en voor ons unieke tafels. Hieronder een voorbeeld van de eerste tafel die klaar is.

Tijdens de BBQ kunnen jullie hier in ieder geval al van gaan genieten. Niet alle tafels zijn dan klaar, maar het begin is er.

Er moet nog een hoop gebeuren, dus houd de nieuwsbrief in de gaten naar wat we op zoek zijn en waar je kan helpen.

Namens het bestuur (Marcel en Arjan)

Update Coronavirus

Per 1 juli zijn er weer een hoop maatregelen versoepeld. Toch is nog niet alles weer helemaal normaal. Hieronder voor ons de belangrijkste zaken op een rijtje:

 • Er mag weer in groepen samen worden gefietst waarbij er onderling geen 1.5m afstand hoeft te worden gehouden;
 • Bij het verzamelen, bij pauzes en na de rit moet wel onderling 1.5m afstand worden gehouden voor leden vanaf 19 jaar en ouder;
 • Als je in een groep fietst moet je wel 1.5m afstand houden tot medeweggebruikers en -recreanten;
 • De maximale groepsgrootte van 4 fietsers vervalt maar het blijft gewenst om in kleine groepen te fietsen;
 • Nog steeds geldt; Ben jij, of iemand uit je familie, ziek of verkouden? Blijf dan thuis.

Vanaf aankomende zondag kunnen we na de rit weer koffiedrinken omdat de kantine weer open mag. Dit doen we buiten omdat er binnen te weinig plaatsen zijn om 1.5 afstand te garanderen.

Tijdens de club-BBQ zal ook worden gezorgd dat er duidelijk zichtbare zitplaatsen zijn op 1.5m en dat er bij het halen van het eten en drinken voldoende ruimte is om afstand te houden.

Speciale editie vakantie BBQ Last Gear

Op zondag 12 juli organiseren we met veel enthousiasme de jaarlijkse barbecue. We zijn blij dat we weer met elkaar kunnen afspreken en willen er een heerlijk feestje van maken.

De barbecue wordt “een culinaire fietstocht langs alle smaakpapillen van je mond”, aldus onze nieuwe enthousiaste kok, lid van Last Gear, maar bovenal Bourgondiër met bbq talent die een groot stuk vlees niet schuwt, en werkt met eerlijke en heerlijke ingrediënten.

We hebben een mooi, lekker en divers menu samengesteld met een heel goede prijs-kwaliteit verhouding. Dus èchte lekkerbekken, zorg dat je er bij deze speciale editie van de bbq bij bent!

MIS HET NIET, DEZE EDITIE WORDT BIJZONDER (en vooral LEKKER!)

BBQ commissie Last Gear

Jeugdcoördinator gezocht!

Beste allemaal,

Zoals al eerder aangegeven ga ik stoppen als jeugdcoördinator. Ik maak dit seizoen tot de vakantie af en draag het stokje dan graag over. Helaas hebben we nog geen opvolging gevonden.....

Welke ouder geniet van het fietsen van zijn/haar dochter, heeft affiniteit met het fietsen zelf en heeft een uurtje in de week over voor een dankbare afwisselende verenigingsfunctie bij Last Gear? Als jeugdcoördinator sta je er niet alleen voor; ook Miriam Loermans is jeugdcoördinator, Tobias Bos ondersteunt vanuit de instructeurs. Daarnaast is mijn ervaring dat veel ouders altijd bereid zijn een handje uit te steken. Neem jij het voortouw?

Petra
Jeugdcoördinator

Gezocht!

Met regelmaat zijn wij binnen de vereniging op zoek naar hulp bij activiteiten, hulp bij klussen in en rond het clubgebouw, of bijvoorbeeld naar materiaal voor het veld of het clubgebouw.

Ook zoeken we soms leden die willen helpen in commissies en bij evenementen. Met de nieuwsbrief bereiken wij jullie allemaal en jullie hebben ook allemaal weer een netwerk van contacten die ons misschien kunnen helpen aan dingen die wij zoeken.

Deze maand zijn wij op zoek naar:

 • Eén of meer leden, of ouders van jeugdleden, die Miriam Loermans wil helpen in de jeugdcomissie;
 • Iemand die ons kan helpen aan 2 grote professionele zweefparasols (poot aan de zijkant);
 • Een keukenblokje dat de oude kan vervangen in het clubgebouw.

Kun jij ons helpen bij één van de bovenstaande punten, of heb je vragen hierover, mail dan naar bestuur@lastgear.nl

Colofon:

Deze nieuwsbrief komt ca. 12x per jaar uit, op elke 1e van de maand, met uitzondering van de speciale edities. Copy dient uiterlijk voor elke 30e van de maand ingeleverd te worden via redactie@lastgear.nl
De redactie behoudt zich het recht voor om teksten in te korten of aan te passen.
De nieuwsbrief wordt door en voor leden gemaakt, dus wanneer je informatie hebt of iets organiseert, laat dit dan weten via nieuwsbrief@lastgear.nl
De volgende nieuwsbrief zal uitkomen op 1 augustus 2020; copy voor de volgende nieuwsbrief graag uiterlijk aanleveren voor 30 juli 2020.