Nieuwsbrief 3 Juni 2020

Nieuwsbrief

Noteer in je agenda:

 • 1 juni: Jeugdfietsen (geen Mini’s) en volwassenen;
 • 7 juni: Mini’s + Jeugdclinic;
 • 5 juli: Afsluiting Mini’s/Jeugd;
 • 21 november: Toertocht: Save the date!

 

Op afstand, maar wel in beweging

Wat zijn we met z’n allen in een rare situatie terechtgekomen met alle maatregelen rond het Corona virus en de beperkingen die ons ineens worden opgelegd. Op afstand van elkaar, maar toch zijn we allemaal gelukkig nog in beweging. Want wat mooi ook om te zien hoe iedereen zijn of haar weg hierin vindt, dat we actief zijn en ons toch ook heel goed aan de regels houden. Complimenten hoe hier mee wordt omgegaan! Ondanks alles vinden we elkaar en wat wordt er nog veel gefietst! Eerst vooral alleen, of met z’n tweeën, maar inmiddels weer in kleine groepjes en wát een afstanden… via Strava kunnen we elkaar nog een beetje volgen en dan komen er hele creatieve routes (van de paashaas tot naamfietsen en heel Nederland ontdekken) en bijzonder respectabele afstanden voorbij. Zonder verjaardagen, afspraken en feestjes hebben we ineens meer tijd om vaker en om lange afstanden te fietsen en dat doen veel van jullie dan ook. Goed om te zien dat jullie nog lekker aan het genieten zijn op de fiets. Fijn als dat straks ook weer samen tijdens clubritten kan. Het lijkt erop dat vanaf juli hiervoor weer meer mogelijkheden zullen zijn.

Verder wordt er ook niet stil gezeten. De route achter de Heideroos krijgt steeds meer vorm. Commissies overleggen en bestuursvergaderingen gaan gewoon door via video. Op de achtergrond wordt gewerkt aan het verbeteren van onze accommodatie, zowel het gebouw als het veld. Verderop in deze nieuwsbrief kunnen jullie meer lezen over de verbeteringen in het clubgebouw en de renovatie van dak en kozijnen. Buiten komen nieuwe statafels en banken. Het veld wordt inmiddels ook gebruikt door diverse verenigingen die door Corona niet meer binnen mogen sporten. Mooi om te zien dat we op deze manier ook andere verenigingen kunnen helpen. Onze coronacoördinator is er maar druk mee.

De groep die de Bartje200 zou fietsen traint gestaag door. Nu de maatregelen versoepeld worden is er ruimte voor een alternatief. Een lange rit dichter bij huis, zie voor meer informatie verderop in deze nieuwsbrief.

Tot slot hebben jullie gezien dat onze nieuwsbrief veranderd is. Door een nieuw programma kunnen we nu ook op onze telefoon de nieuwsbrief goed lezen en zijn linkjes naar langere teksten en verwijzingen mogelijk. Met deze verandering heeft Sandra Struis na bijna 9 jaar (!!) het stokje voor het maken van de nieuwsbrief overgedragen aan Luuc Bourgonje. Via deze weg wil ik Sandra enorm bedanken voor al die jaren dat zij de nieuwsbrief weer netjes elke 1e van de maand verstuurde.

Ik hoop dat jullie ondanks alle beperkingen een mooie zomer tegemoet gaan, dat we minder op afstand hoeven zijn en dat we elkaar binnenkort weer gaan zien. Ik kijk er naar uit dat we weer steeds meer samen kunnen gaan genieten van onze gezellige vereniging en mooie sport.

Een sportieve, zonnige groet,
Erica Spiegelenberg
Voorzitter Last Gear

Onderhoud aan ons clubgebouw

Al heel wat jaren is er druk en veel over gesproken en vergaderd, maar er is witte rook…. Geen rook van brand maar rook van het branden van de bitumen dakbedekking op ons dak van de kleedkamers en kantine. Tijdens dit werk zullen ook de boeiranden van de zaal/kleedkamers en kantine worden voorzien van volkern beplating (trespa). Tevens zullen we eind van dit jaar met een gerust hart een raampje open kunnen zetten in onze kantine zonder bang te hoeven zijn dat deze uit elkaar vallen. Want ook hier zal hard worden gewerkt aan het vervangen van de kozijn voor een vol kunststof variant met draaikiep ramen en ventilatie roosters met dubbele beglazing. Het aanzicht van de kozijnen zal gelijk blijven en de vertrouwde groen/creme wit gele uitstraling hebben. De boeiranden zullen de groene kleur krijgen zoals nu ook het geval is.

Voor het volgende jaar 2021 staan op de  volgende werkzaamheden op de planning;

 • het schilderwerk van het kozijn/deur van de hoofdingang alsmede alle overige deuren en raamkozijnen.
 • De raamkozijnen in de kleedkamers zullen worden voorzien van vaste dubbele beglazing met ventilatierooster.
 • Vervangen en moderniseren van de keuken.
 • Onderzoek en mogelijke vervanging van de huidige cv ketel/warmwater installatie voor een systeem wat voldoet aan de huidige norm.

Het bestuur.

Alternatief Bartje200: Variant Graafschap route

Beste Bicycletters van het ALU dan wel (spaghetti) Carbon(ara) ros,

Een pakkende opening alsmede iets sportiefs te organiseren in deze tijd is niet makkelijk, maar we proberen het toch en denken dat we iets leuks  voor jullie in petto hebben:  Na het uitvallen van de Bartje200 is er een initiatief ontplooit tot het houden van een alternatieve variant. Dit alles is zal dan ook plaatsvinden op dezelfde dag  als de Bartje200: Zondag 21 juni a.s. Het idee is om een tocht te rijden op basis van de Graafschap route (Vorden/Lochem/Barchem) van ongeveer 140 km middels GPS, inclusief afsteeklusjes. Dus korter kan ook, mocht je de afstand  een brug te ver lijken en bruggen zullen we gaan zien, tenminste dat is in vredestijd (..).  Ook is er gedacht aan verzorging in de vorm van 2 foeragepunten op deze route: Ééntje namens de club en ééntje middels een kleine eigen bijdrage.

Verder zullen we ons natuurlijk houden aan de richtlijnen van de RIVM. De inschrijving zal maximaal voor 30 personen zijn en de groepsgrootte zal maximaal uit 4 personen bestaan, die gefaseerd zullen starten vanuit het Clubhuis.  Aankomst zal natuurlijk ook weer bij ditzelfde Clubhuis zijn, maar voor mensen die niet helemaal in de metropool  Eerbeek wonen,  zij kunnen natuurlijk ook zelf een kortere route huiswaarts nemen indien gewenst.  Dat brengt mij bij de inschrijving; Deze zal via de site van Last Gear onder Ledenplaza toegankelijk worden gemaakt. Hier zal een link te vinden zijn die je verder leidt (dus niet lijdt want dat doe je op de ATB) naar de inschrijving.

Door gefaseerd te starten zal het deelnemersveld automatisch in brokken uiteen vallen en dit zal op de foeragepunten dan ook geen belemmering hoeven zijn. Het lijkt ons verstandig om zorgvuldig je groep uit te kiezen maar voor de frequente LG’ers onder ons, zal dit geen probleem zijn, daar wij onze pappenheimers inmiddels wel kennen qua fietssterkte, niet te verwarren met veldsterkte, uitgedrukt in Tesla, maar niet die van Elon Musk.
Als je bovenstaand verhaal je aanspreekt, ga dan snel naar de website van Last Gear en schrijf je in! En zoals gewoonlijk zal blijven gelden: VOL  ==  VOL.

Sportieve groet,
Het Bestuur

Toertocht – Save the Date: zaterdag 21 november 2020!

Nu we voor de 3e keer onze MTB Veldtoertocht hebben moeten annuleren en we dit jaar door alle coronaperikelen veel inkomsten verloren zien gaan willen wij proberen om op de datum waarop de Ladies Only gepland stond een bijzondere editie van onze toertocht te organiseren. Uiteraard mits dit dan tegen die tijd toegestaan is. De toertochtcommissie en de ladiescommissie gaan samen werken aan een de voorbereidingen en wij hopen in september uitsluitsel te kunnen geven over of deze toertocht door kan gaan.

Aan jullie de vraag om dit weekend alvast in jullie agenda te zetten, want als het door mag gaan dan hebben wij weer veel vrijwilligers nodig die ons willen helpen op vrijdagmiddag 20 november en zaterdag 21 november.

Toertochtcommissie en Ladiescommissie

Update Coronavirus

Nu heel langzaam steeds meer maatregelen worden versoepeld, is het ook voor Last Gear mogelijk om meer activiteiten te ontplooien. Daarbij volgen we nog steeds de richtlijnen van de NOC-NSF en de NTFU. Inmiddels zijn de volgende activiteiten weer gestart:

 • Jeugdfietsen in groepen van maximaal 6 op zondagochtend;
 • Mountainbiken voor volwassen in groepen van maximaal 4 op zondagochtend en dinsdag- en donderdagavond.

Belangrijk bij deze activiteiten is dat we nog steeds onderling afstand houden en tijdens het fietsen zorgen dat we medeweggebruikers en mede-recreanten de tijd en ruimte geven om op afstand te kunnen passeren.

Niet alle activiteiten zijn nog mogelijk.

 • Het clubgebouw is nog steeds niet toegankelijk voor leden.
 • De kantine blijft vooralsnog gesloten en er kan nog steeds geen koffie gedronken worden op de club.
 • Racefietsen in clubverband doen we niet zolang het afstand bewaren de regel is.

Met de commissies kijken we wel vooruit naar mogelijkheden in de toekomst. We hopen dat het weer mogelijk zal zijn om met elkaar koffie te drinken na de rit en er wordt al gewerkt aan een toertocht in november.

Inmiddels wordt ons veld ook door andere clubs gebruikt om buiten te kunnen sporten. De karate, volleybal en binnenkort ook de badmintonners maken nu ’s avonds gebruik van de ruimte op ons veld.

De Coronacoördinator

Gezocht!

Met regelmaat zijn wij binnen de vereniging op zoek naar hulp bij activiteiten, hulp bij klussen in en rond het clubgebouw, of bijvoorbeeld naar materiaal voor het veld of het clubgebouw. Ook zoeken we soms leden die willen helpen in commissies en bij evenementen. Met de nieuwsbrief bereiken wij jullie allemaal en jullie hebben ook allemaal weer een netwerk van contacten die ons misschien kunnen helpen aan dingen die wij zoeken.

Deze maand zijn wij op zoek naar:

 • Eén of meer leden, of ouders van jeugdleden, die Miriam Loermans wil helpen in de jeugdcommissie;
 • Iemand die ons kan helpen aan 2 grote professionele zweefparasols (poot aan de zijkant) en 3 grote stevige tuinbaken voor op het veld;
 • Een keukenblokje dat de oude kan vervangen in het clubgebouw.

Kun jij ons helpen bij één van de bovenstaande punten, of heb je vragen hierover, mail dan naar bestuur@lastgear.nl

Colofon:

Deze nieuwsbrief komt ca. 12x per jaar uit, op elke 1e van de maand, met uitzondering van de speciale edities. Copy dient uiterlijk voor elke 30e van de maand ingeleverd te worden via redactie@lastgear.nl
De redactie behoudt zich het recht voor om teksten in te korten of aan te passen.
De nieuwsbrief wordt door en voor leden gemaakt, dus wanneer je informatie hebt of iets organiseert, laat dit dan weten via nieuwsbrief@lastgear.nl
De volgende nieuwsbrief zal uitkomen op 1 juli 2020; copy voor de volgende nieuwsbrief graag uiterlijk aanleveren voor 30 juni 2020.