Eerbeekse MTB Veldtoertocht 2020

flyertoertocht

12 maart 2020 – afgelast

De Eerbeekse MTB Veldtoertocht van 2020 gaat niet door! Het kabinetsbesluit naar aanleiding van het coronavirus over evenementen met meer dan 100 deelnemers is duidelijk. De gemeente Brummen heeft ons ook direct op de hoogte gebracht van dit besluit. Daarnaast adviseert het NOC*NSF alle sportevenementen af te gelasten. We vinden het erg jammer, maar de Eerbeekse MTB veldtoertocht kan niet op 14 maart 2020 plaatsvinden.

5 maart 2020 – 50 kilometer route

De Eerbeekse MTB veldtoertocht komt snel dichterbij en de organisatie is in volle gang. De vergunningen zijn bijna allemaal binnen, de vrijwilligers voor een groot deel ingeroosterd en de boodschappen zijn besteld. Doe jij ook mee? Je kunt 30, 50  of 70 km fietsen.

Afgelopen dinsdag hebben we de 50 kilometer weer gefietst (440 hoogtemeters) en het was een heerlijke zonnige rit met onder andere leuke snelle afdalingen en enkele technische stukken.

Tot zaterdag 14 maart 2020

 

2 maart 2020 – aanvraag keurmerk

De toertocht editie van 2017 had het maximale aantal NTFU-sterren en daar waren we trots op. Het keurmerk is ondertussen gewijzigd in het NTFU Extra Goed Geregeld keurmerk en we zijn druk bezig om aan alle eisen te voldoen. We worden hierbij ondersteund door een NTFU-medewerker en met deze hulp moet het zeker gaan lukken.

18 februari 2020 – 30 kilometer route

Vandaag hebben we de 30 kilometer route gecontroleerd en ondanks storm Ciara en Dennis liggen er maar 2 bomen in de weg en is er weinig modder op de route. Van de 30 kilometer (en 250 hoogtemeters) gaat slechts 4 kilometer over asfalt en de rest van de route slingert over paden en single tracks door de bossen en over de heide rondom Eerbeek en Loenen.

Zet 14 maart 2020 in je agenda! Of nog beter, maak gebruik van de voorinschrijving.

14 januari 2020 – update

Nog exact 2 maanden en dan wordt de Eerbeekse MTB Veldtoertocht verreden op 14 maart 2020. De route is bijna af, de vergunningen zijn aangevraagd en we hebben op diverse sites de tocht aangekondigd.

De volgende stap is het werven van de vrijwilligers die ons gaan helpen bij de toertocht. Gelukkig heeft Last Gear veel actieve leden die willen helpen en kunnen we gebruik maken van de verkeersregelaars uit Eerbeek en omgeving.

Zet 14 maart 2020 in je agenda! Of nog beter, maak gebruik van de voorinschrijving.

Wij zorgen er in ieder geval voor dat de Eerbeekse MTB Veldtoertocht een mooie tocht wordt door het glooiende Veluwse landschap rondom Eerbeek en Loenen.

6 januari 2020 – update

De toertocht-commissie zal aanstaande woensdag weer zijn derde vergadering hebben over de editie die gereden wordt op 14 maart 2020: