Clubweekend 2019

ClubWeekendNieuws2019

Clubweekend van Last Gear gaat dit jaar naar Willingen Sauerland!

De bestemming voor het Clubweekend van Last Gear 2019 is groepsaccommodatie “Das Orange Schaf” in Willingen-Usseln. De accommodatie wordt gerund door een Nederlands echtpaar en we zijn daar vanaf vrijdag 27 tot maandagochtend 30 September 2019 van harte welkom.

De accommodatie herbergt 50 slaapplekken verdeeld over 18 kamers voor 2 tot 8 personen. Elke kamer heeft een wastafel, de douches en WC’s zijn gemeenschappelijk.

Willingen is een skigebied dus het is behoorlijk bergachtig met de Ettelsberg (838 meter) als hoogste punt. We kunnen dus weer de nodige hoogtemeters maken. Voor de MTB’er zijn er voldoende routes, deze zijn technisch niet heel moeilijk, vooral wat bredere gravelpaden met ook wel single-tracks midden door de bossen, de uitdaging zit hem vooral in de hoogtemeters. Routes zijn beschikbaar op GPS, variërend van 30 tot 100km, van eenvoudig tot behoorlijk pittig. Ook voor de beginnende MTB-er zijn er routes beschikbaar en zorgen wij dat er altijd een begeleider is om gezamenlijk leuk te fietsen en onderweg een terrasje te pakken.

Dit jaar kunnen voor het eerst ook de Racefietsers onder ons mee, ook voor deze groep zullen routes van verschillende lengtes aanwezig zijn. Je kunt natuurlijk ook zowel je Racer als je MTB meenemen.. Als het je allemaal niet technisch of spannend genoeg is kun je ook nog naar Winterberg (20km verderop) gaan, daar is een heus Bikepark Winterberg. Je kunt daar de hele uitrusting huren. Je moet dit wel zelf allemaal regelen, het is niet bij het Clubweekend inbegrepen.

Ons Clubweekend staat ook voor gezelligheid. De catering wordt ook dit jaar volledig geregeld door Stichting Rhienderen Centrum (Eelco) en ’s avonds is er ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje de ervaringen van de dag te delen, een spelletje te spelen, of waar je maar zin in hebt. De meeste deelnemers starten op vrijdagmiddag al om ‘in te fietsen’. Als je vooraf aangeeft dat je pas op zaterdag aankomt is het ook mogelijk om in alle vroegte aan te sluiten bij de groep. Voor de vertrekkers op zondag staat een vroege warme maaltijd klaar.

De kosten voor dit all-inclusive weekend bedragen €135,- tot maximaal €150,- p.p. Dit heeft te maken met het aantal personen dat er mee gaan. Gespreid betalen is mogelijk. Inschrijvers vóór 25 april betalen in drie termijnen van 50€ (1 mei, 1 augustus en 1 november) en de inschrijvers na 6 april betalen in twee termijnen (1 augustus €100 en 1 november €50). De termijn in november is eindafrekening en zal dus €35 tot maximaal €50 zijn, de normale annuleringsregeling is ook van toepassing op de vroege inschrijvers.

De inschrijving is vanaf heden geopend via het Clubweekend op de website van LastGear. Wees er snel bij, er is ruimte voor maximaal 50 personen en vol = vol. In verband met de nodige voorbereidingen graag voor 1 augustus aanmelden. Mochten er nog vragen zijn dan kun je je melden op ons emailadres clubweekend@lastgear.nl.

UPDATE 7 april 2019 : het maximum aantal inschrijvingen is bereikt. Je kunt je nog wel aanmelden, maar je zal op de reservelijst geplaatst worden.

UPDATE 18 september 2019: routes en routeboek zijn nu beschikbaar voor Last Gear leden op de Clubweekend pagina.

Monique, Rob en Andy