Lastgear Eerbeek

Eerbeekse MTB Veldtoertocht

Ieder jaar wordt door Last Gear de Eerbeekse Veldtoertocht georganiseerd. De toertocht voert door het prachtige landschap van de Veluwezoom, over natuurgebieden van Het Geldersch Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en veel particulier terrein. Gedeeltes van de routes zijn alleen tijdens de toertocht voor mountainbikers opengesteld. Voor het gebied van Natuurmonumenten geldt dat hiervoor normaal een vergunningssticker noodzakelijk is.

Dit jaar wordt de Eerbeekse Veldtoertocht verreden op zondag 4 maart 2018.

De afstanden die gereden kunnen worden zijn:
- 30 km – start tussen 9.15 en 10.30 uur
- 50 km – start tussen 9.00 en 10.30 uur
- 70 km – start tussen 9.00 en 10.00 uur

Startlocatie: Clubhuis Last Gear, Händelstraat 49 te Eerbeek

Let op! De Eerbeekse MTB Veldtoertocht is geen wedstrijd! Respecteer de langzamere deelnemers! Wil je geen last hebben van langzamere rijders, zorg dan dat je direct om 9 uur start!

Voor mensen die met de auto naar Eerbeek komen, bevelen we de volgende aanrijroute aan. In het dorp wordt u door parkeerwachten naar een parkeerplaats geleid. De route gaat door gevarieerd mountainbike terrein. Om de gevorderde mountainbiker nog meer uitdaging te bieden bevat de route een aantal zogeheten ‘Extremes’. Op deze stukken kun je de grens van je techniek opzoeken. Voor de minder ervaren mountainbikers is er altijd een mogelijkheid om deze extremes te omzeilen.

Het dragen van een fietshelm tijdens de tocht is verplicht!

De voorinschrijving is weer geopend via de site van de NTFU (link)
Mocht voorinschrijven niet lukken of als deze al gesloten is, dan kunt u ook nog zondagmorgen ter plaatse bij het startbureau een startbewijs kopen.

Met medewerking van Geldersch Landschap en Natuurmonumenten en andere particuliere boseigenaren mogen deelnemers aan de veldtoertocht alleen op zondag 4 maart op paden fietsen waar normaal niet gefietst mag worden. Om die reden worden de routes ook niet aangeboden voor de GPS en we raden iedereen af de routes naderhand na te fietsen, u riskeert daarmee een fikse boete.

De rest van het jaar mag er op het grondgebied van de Natuurmonumenten op de vaste ATB-route Veluwezoom gefietst worden, mits u in het bezit bent van een geldige jaarkaart.

Vragen over de Eerbeekse Veldtoertocht kunnen gesteld worden via het contactformulier onder vermelding van ‘toertochten’.

 

 


 
De Eerbeekse Veldtoertocht wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: FietsPro van den Beld, Jumbo Eerbeek en 3Action sportvoeding
   

Inschrijving Eerbeekse MTB Veldtoertocht 2018

Social media

Like ons op facebook  Volg ons op twitter

Quick links

Clubgebouw

Last Gear
Händelstraat 49
6961 AB
EERBEEK

Secretariaat

A.T.B. Club Last Gear
p/a Doornbosch Hofstede 102
6961 ML Eerbeek
Bank: Rabobank NL70RABO0313683506
You are here: Home Evenementen Eerbeekse Veldtoertocht