Lastgear Eerbeek

Fietskleding

Wat is geschikte fietskleding?

Fietskleding is nauw sluitende kleding. Losse touwtjes, los om de middel geknoopte jasjes, truien etc. zorgen voor een groot risico dat deze losse kleding tussen de draaiende delen van de fiets komen met soms akelige ongelukken. Altijd vermijden dus!

Ons advies is altijd meerdere laagjes te dragen. Je begint meestal koud, maar het wordt snel te warm, oftewel jasje uit. In geval van pech koel je snel af, dan is een extra jasje weer handig. Vuistregel is temperatuur onder de 15 graden lange broek en shirt/jasje.

 

Last Gear heeft een eigen lijn clubkleding van onze leverancier Bioracer.
Onze clubkledingcollectie bestaat uit verschillende items, zoals lang mouwen/korte mouwen shirt, lange/korte broek, windbreaker en is in verschillende maten verkrijgbaar (het meeste ook in jeugdmaten). Kijk voor informatie over onze clubkleding en bestelformulieren op http://www.lastgear.nl/index.php/clubinformatie/clubkleding
Het dragen van clubkleding is niet verplicht, maar wel leuk. 

Zomer: In de zomer wordt gefietst in korte (fiets)broek, fietsshirt korte mouw, fietshandschoenen. Afhankelijk van het weer en de persoonlijke voorkeur wordt een ondershirt, ¾ broek, of (onder)shirt met lange mouw, etc. gedragen. Neem bij kans op regen altijd een dun (regen)jasje mee, deze kan ook handig zijn tegen kou en wind.

Winter: In de winter wordt gefietst in lange broek, warme bovenkleding, handschoenen met lange vingers. Omdat de temperatuur na verloop van 2 uur of na inspanning flink kan stijgen, adviseren wij meerdere dunne laagjes, waaronder een winddichte laag. Dit kan een dun regenjasje zijn. Deze kan ook bescherming bieden als de groep onverwachts lang stil moet staan, bijv. voor het verwisselen van een band. In de winter koel je na inspanning snel af! Koude en/of natte voeten kun je vermijden door het dragen van overschoenen over je fietsschoenen. Ook normale stevigere warme waterdichte winterschoenen (zoals berg/wandelschoenen) volstaan.

Social media

Like ons op facebook  Volg ons op twitter

Quick links

Clubgebouw

Last Gear
Händelstraat 49
6961 AB
EERBEEK

Secretariaat

A.T.B. Club Last Gear
p/a Doornbosch Hofstede 102
6961 ML Eerbeek
Bank: Rabobank NL70RABO0313683506
U bevindt zich hier: Home Clubactiviteiten Jeugd Uncategorised Fietskleding