Lastgear Eerbeek

Minimabeleid Gemeente Brummen

User Rating:  / 0
PoorBest 

Met een laag inkomen is het vaak lastig rondkomen. En kleine extra’s – zoals het lidmaatschap van de sportvereniging– zitten er meestal helemaal niet in. De gemeente Brummen vindt dat iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij. Daarom zijn er  verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld een bijdrage in de afvalstoffen- en rioolrechten, of een persoonlijk budget om actief te zijn met sport, cultuur of als vrijwilliger.

 

Voor wie?

De regelingen zijn bedoeld voor mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. Hoeveel dit precies is, hangt af van uw leeftijd en of u een partner of kinderen heeft. De gemeente heeft een folder “rondkomen met een laag inkomen” gemaakt, waarin precies  staat  hoeveel uw netto inkomen per maand maximaal mag zijn om voor een regeling in aanmerking te komen. Deze  folder kunt u vinden bij onderstaande adressen en op de website van de gemeente Brummen.

 

Ook voor kinderen

Ook als u niet zoveel geld te besteden hebt, wilt u uw kinderen graag laten sporten of meedoen bij een vereniging. Denk aan voetbal of zwemmen, maar bijvoorbeeld ook de scouting of het tekenschooltje. Daarom heeft de gemeente Brummen afspraken gemaakt met sportverenigingen  over het lidmaatschap van  kinderen  (van 5 tot en met 17 jaar). En met Rhienderoord Zwem & Sport plezier zijn afspraken gemaakt over het behalen van een zwemdiploma. In de folder “Rondkomen met een laag inkomen” leest u om welke activiteiten het gaat en welke clubs en verenigingen meedoen.

 

Sportpas voor mensen die nog niet sporten

Weet u of uw kind nog niet welke sport het leuk vindt? Dan kunt u bij de gemeente Brummen een sportpas krijgen. U kunt dan  eerst een paar keer gratis meedoen bij verschillende sportverenigingen. De sportpas is bedoeld voor iedereen die op dit moment nog niet aan sport doet, ongeacht het inkomen. De sportpas hoeft u niet aan te vragen, u kunt hem zo meekrijgen bij de centrale balie van het gemeentehuis of bij loket Wegwijs.

 

Wilt u meer weten over de regelingen?

De folder “Rondkomen met een laag inkomen” ligt in de hal van het gemeentehuis, en bij de loketten van Wegwijs in Brummen en Eerbeek. De folder en het aanvraagformulieren kunt u ook  vinden op de website van de gemeente Brummen, onder   “werk en inkomen “ en “minimabeleid”. 

U kunt terecht op de volgende adressen:

•           Activerium Apeldoorn: van maandag tot en met donderdag te bezoeken van 8.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur, Deventerstraat 46 te Apeldoorn of bel (055) 580 2000.

•           Loket Wegwijs in Brummen en Eerbeek

U vindt het Loket Wegwijs in Eerbeek in het Tjark Rikscentrum (Derickxkamp 2a) en in Brummen bij Plein 5 (Graaf van Limburg Stirumplein 5). Het loket in Eerbeek is op werkdagen geopend van 9.00 tot 11.00 uur, in Brummen kunt u elke werkdag terecht van 13.30 tot 15.30 uur. Bellen kan ook: (0575) 56 1942.

 

Social media

Like ons op facebook  Volg ons op twitter

Quick links

Clubgebouw

Last Gear
Händelstraat 49
6961 AB
EERBEEK

Secretariaat

A.T.B. Club Last Gear
p/a Doornbosch Hofstede 102
6961 ML Eerbeek
Bank: Rabobank NL70RABO0313683506
You are here: Home Uncategorised Minimabeleid Gemeente Brummen